Το Estrella αποτελεί το νούμερο 1 μαγαζί της Θεσσαλονίκης, το οποίο πρόσθεσε το νέο ελληνικό street food στον παγκόσμιο χάρτη, είναι πιο δημιουργικό από ποτέ και έτοιμο να ταξιδέψει τις γαστρονομικές του δημιουργίες σε όλο τον κόσμο.
Estrella σημαίνει αστέρι, στη γλώσσα όμως των γεύσεων Estrella σημαίνει brunch. Στα καταστήματα Estrella, το brunch γίνεται μια all day πρόταση World food.
Το ταξίδι των Estrella ξεκίνησε ακριβώς δέκα χρόνια πριν, στις 7 Μαρτίου 2013, σε ένα μικρό γωνιακό εστιατόριο στην Παύλου Μελλά και από την πρώτη στιγμή αγαπήθηκε πολύ αποκτώντας φανατικούς θαμώνες.
Ξεκινώντας τη λειτουργία του μέσα στην εποχή της κρίσης, κατάφερε να δημιουργήσει μενού ιδιαίτερα και γευστικά, προερχόμενα πάντα από ελληνικές πρώτες ύλες. Σύστησε στο κοινό νέες γευστικές εμπειρίες όπως πίτσα με ζύμη από κουλούρι, το δημοφιλές μπουγατσάν, προφιτερόλ από τσουρέκι, χοιρινό με ποπ κορν και άλλα πολλά.
Για την εποχή εκείνη, δέκα χρόνια πριν, το concept του Estrella ήταν πρωτοποριακό καθώς ακόμα δεν είχε γίνει μόδα το brunch.

Σκοπός των Estrella όπως λέει ο Κώστας Καπετανάκης, ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού είναι να γίνει η Ελλάδα highlight, όπου τα ελληνικά στοιχεία θα κυριαρχούν και θα αποτελούν τη βάση και την πρώτη ύλη στα μενού όλων των καταστημάτων.
Το Estrella απέκτησε γρήγορα φήμη, ξεπερνώντας τα σύνορα της Ελλάδας αφού μεγάλα ειδησεογραφικά μέσα μίλαγαν γι’ αυτό. Το 2014 ο «Guardian» αναφέρεται στο Estrella ως «το μαγαζί της Θεσσαλονίκης με την καλή indie μουσική, το μπουγατσάν και το απίθανο φαγητό».
Η Μαρία Σμπιλη, συνιδιοκτήτρια των Estrella θυμάται πως «Τον Σεπτέμβριο του 2015 ήρθε στο μαγαζί μια δημοσιογράφος που δεν μας αποκάλυψε την ταυτότητά της και λίγους μήνες μετά ήμασταν στη λίστα με τους κορυφαίους προορισμούς στους “NY Times”.
To “Saveur”, το κορυφαίο γαστρονομικό περιοδικό, αποθέωσε το 2016 το περίφημο μπουγατσάν του Estrella παρουσιάζοντας μια σειρά από video με συνταγές.
Τρεις ολοσέλιδες αναφορές στις γευστικές επιλογές των Estrella έκανε επίσης και το National Geographic Magazine.
Πρόσφατα τα καταστήματα Estrella έχουν εγκαινιάσει μια «brunch εμπειρία», απογειώνοντας το concept γύρω από το brunch . Για πρώτη φορά τα Estrella θα συνεργαστούν με τα Hyatt Regency, όπου μια Κυριακή κάθε μήνα, guest chefs από το εξωτερικό και την Ελλάδα μας προσκαλούν σε ένα γαστρονομικό ταξίδι απόλαυσης, με live entertainments από καλεσμένους DJ, όπου το φαγητό θα συνδυάζεται με τη μουσική στους πολυβραβευμένους θεματικούς χώρους του Hyatt Regency Θεσσαλονίκης.

Ταυτόχρονα αυτή την περίοδο, ετοιμάζονται τέσσερα νέα εστιατόρια στη νέα αγορά Μοδιάνο, στη Καλαμαριά , στη Θ.Σοφούλη, στο Χαλάνδρι στη πλατεία Ελευθερωτών και στη Καστοριά σε ένα πανέμορφο παραλίμνιο μαγαζί.
Τα Estrella είναι ένα concept που δεν σταματά να εντυπωσιάζει με τον δραστήριο, ανήσυχο και δυναμικό χαρακτήρα του!
