ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΙ ΚΑΝΕΙ | ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - THE WAY

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. ΤΙ ΚΑΝΕΙ; ΠΩΣ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ;

Η απάντηση είναι σαφής και ξεκάθαρη. Εξαρτάται!!

Εξαρτάται από τις ανάγκες μας. Από τις γνώσεις του συμβούλου κι από το ζητούμενο. Σε κάθε κλάδο και σε κάθε τομέα υπάρχουν ειδικότητες. Στην ιατρική υπάρχει ο παθολόγος, ο ορθοπεδικός, ο καρδιολόγος, ο παιδίατρος κ.ο.κ. Αντίστοιχα υπάρχει ο πολιτικός μηχανικός, ο αρχιτέκτονας και ο διακοσμητής. Συνεπώς και στην συμβουλευτική επιχειρήσεων δεν μπορούν όλοι να κάνουν τα πάντα. Θα πρέπει ο Σύμβουλος επιχειρήσεων να έχει γνώσεις και πείρα που να απαντούν στην συγκεκριμένη ανάγκη μας.

Παράδειγμα Α. Υπάρχει ένας οικονομικός Σύμβουλος με ένα πολύ καλό λογιστικό γραφείο. Αν εμείς ψάχνουμε τη συνεργασία με ένα δίκτυο franchise, είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν έχει ειδικές γνώσεις για να μας βοηθήσει. Το περισσότερο που θα μπορέσει να κάνει είναι να αναλύσει τα οικονομικά δεδομένα, χωρίς όμως να μπορεί να καταλάβει την αλήθεια τους ή τις παγίδες που τυχόν κρύβονται μέσα σ’ αυτά. Παράδειγμα Β. Υπάρχει ένας Σύμβουλος Επιχειρήσεων με εξειδίκευση και πείρα στον τομέα του Marketing. Αν εμείς θέλουμε κάποιον σύμβουλο να μας βοηθήσει για να υποβάλουμε το φάκελλο μας για τα προγράμματα ΕΣΠΑ, μάλλον δεν επιλέξαμε τον κατάλληλο συνεργάτη.

Προφανώς υπάρχουν ατέλειωτα παραδείγματα. Όπως ένας ορθοπεδικός δεν είναι ο πιο κατάλληλος να μας δώσει αγωγή για το στομαχόπονο, έτσι κι ένας σύμβουλος αν διατείνεται ότι μπορεί να κάνει τα πάντα μάλλον είναι ακατάλληλος και καμιά φορά κι επικίνδυνος. Οπότε θα πρέπει να αναζητήσουμε εκείνον που το έχει ξανακάνει. Εκείνον που έχει το πελατολόγιο που δείχνει ότι κάποιοι τον εμπιστεύτηκαν πριν από εμάς. Θα πρέπει ιδανικά να πάρουμε συστάσεις από την αγορά, ότι είναι ο κατάλληλος να δώσει λύση στο θέμα που μας απασχολεί.

Πως μας βοηθάει;

Αν δεν θέλεις να βοηθηθείς κανείς δεν μπορεί να σε βοηθήσει. Φανταστείτε μία υπέρβαρη κυρία να πηγαίνει στο διατολόγο, εκείνος να της δίνει την κατάλληλη αγωγή κι εκείνη να πηγαίνει στο διπλανό σουβλατζίδικο να τη μελετήσει, με τρία πιτόγυρα, μία πατάτες με σος και φυσικά μια coca cola light. Προφανώς, δεν φταίει ο διαιτολόγος αν τελικά η συμπαθέστατη πλην όμως λαίμαργη κυρία δεν χάσει τα περιττά κιλά. Οπότε αφού αποφασίσουμε ποιος Σύμβουλος μας ταιριάζει, αν θέλουμε πράγματι να μας βοηθήσει, θα πρέπει να συνεργαστούμε, να του πούμε όλη την αλήθεια και να υλοποιήσουμε όσα συμφωνήσουμε. Διαφορετικά, θα πελαγοδρομούμε, θα ταλαιπωρούμαστε και μάλλον είναι απίθανο να επιτευχθεί ο στόχος που είχαμε θέσει.

Εννοείται, ότι αν τελικά επιλέξουμε να συνεργαστούμε με μία εταιρία συμβούλων επιχειρήσεων, θα πρέπει να μοιραστούμε μαζί τους όλη την αλήθεια. Δεν γίνεται με μισόλογα και κρυμμένα μυστικά να καταφέρει κάποιος σύμβουλος να μας βοηθήσει. Προφανώς αν πρόκειται για μία αξιόπιστη εταιρία συμβούλων, οι άνθρωποί της θα είναι εχέμυθοι και θα σεβαστούν τις ιδέες μας. Δεν υπάρχει και δεν πρέπει να υπάρξει η πιθανότητα να «δώσουν», να κοινοποιήσουν τα μυστικά μας σε τρίτους.

Συνεπώς, είναι απολύτως απαραίτητο να νιώθουμε καλά με το Σύμβουλο που επιλέξαμε να μας βοηθήσει σε κάποιο επιχειρηματικό σχέδιο και θα πρέπει να δουλέψουμε μαζί του, να διαφωνήσουμε, να αμφισβητήσουμε και τελικά με σχέδιο να συνεργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε την όποια πρόκληση ήρθε στην ζωή μας.

Η THE WAY, είναι η πλέον αξιόπιστη εταιρία Συμβούλων επιχειρήσεων, η οποία θα αξιολογήσει και θα στηρίξει τις ιδέες σας, με σεβασμό και εχεμύθεια ώστε να επιτύχετε ταχύτατα και με ασφάλεια τους στόχους σας.