7 ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ | ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - THE WAY

ΠΩΣ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΑΣ

Συχνά οι πιο απλές αλλαγές μπορούν να σας βοηθήσουν να πετύχει η επιχείρηση σας. Εάν θέλετε πραγματικά να κατακτήσετε την επιτυχία, δουλέψτε με σχέδιο, πάθος και οργάνωση. Κανένας σύμβουλος επιχειρήσεων, κανένας μέντορας δεν μπορεί να σας βοηθήσει αν δεν είσαστε προσηλωμένοι στο στόχο σας.

1. ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

2. ΠΑΛΕΨΤΕ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΑΠΟΔΟΣΗ

Μια βέλτιστη λειτουργία θα υπερκεραστεί από μια επιχείρηση που λειτουργεί με τη μεγίστη απόδοση για διαφόρους λόγους:

Θυμηθείτε βήμα – βήμα!

3. ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΤΗΝ ΜΑΚΡΟΗΜΕΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΑΣ

4. ΟΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ-ΣΤΟΧΟ ΣΑΣ

Δημιουργήστε μια λίστα και απαντήστε στα παρακάτω ερωτήματα:

5. ΜΑΘΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΑΣ

Σκεφτείτε τους ανταγωνιστές σας ως τους δάσκαλους σας.

Υπάρχουν ατέλειωτα πολύτιμα πράγματα που μπορείτε να μάθετε από τους ανταγωνιστές σας:

6. ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣΤΕ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ

Σχεδόν κανείς άνθρωπος δεν προβαίνει σε αγορά οποιουδήποτε αγαθού αν δεν νιώθει έστω και ελάχιστο βαθμό εμπιστοσύνης. Ακόμα και να έχει κάνει λάθος. Ακόμα και να εκλογικεύει καταστάσεις ο πελάτης σήμερα καταναλώνει αφού πρώτα εμπιστευτεί. Γι’ αυτό άλλωστε η θετική φήμη μιας επιχείρησης παίζει σπουδαίο ρόλο για την επιτυχία της. Φανταστείτε ποιος από ‘μας θα πάει να φάει σ’ ένα μαγαζί εστίασης όταν θεωρούμε ότι είναι βρώμικο ή όταν έχουμε ακούσει ότι χρησιμοποιεί κακές μη ελεγμένες πρώτες ύλες. Γι αυτό πλέον οι περισσότερες εταιρίες εστίασης διαλαλούν ότι διαθέτουν ISO 22000, HASSP κ.λπ. Αντίστοιχα οι τράπεζες δαπανούν τεράστια ποσά για να δημιουργήσουν ασφαλείς συναλλαγές για τους πελάτες τους. Ποιος από εμάς θα έκανε χρήση της πιστωτικής ή της χρεωστικής του κάρτας αν φοβόταν ότι θα τον χακάρουν και θα του πάρουν τα λεφτά του. Προφανώς τα παραδείγματα είναι ατέλειωτα. Οπότε σημειώστε ότι ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια για μια επιχείρηση είναι η εμπιστοσύνη και το καλό όνομα. Να είστε συνεπείς με τους πελάτες σας. Να μην τους κοροϊδεύετε, να μην τους λέτε ψέματα. Θα πουλήσετε μια φορά και μετά θα τους χάσετε για πάντα. Κι αυτούς που ξεγελάσατε αλλά και τους ανθρώπους του κύκλου τους. Αντίστοιχα δημιουργείστε σχέσεις εμπιστοσύνης με το προσωπικό σας. Δώστε τους τα χρήματα που συμφωνήσατε, την ημέρα που έχετε συμφωνήσει. Μην τους ταλαιπωρείτε, μην τους εκμεταλλεύεστε. Το κόστος που θα πληρώσετε θα είναι τεράστιο. Τέλος, δημιουργείστε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους προμηθευτές και τους συνεργάτες σας. Εκπλήξτε τους. Σε μια αγορά που γέμισε λαμόγια, σε μια αγορά που οι περισσότεροι δεν τηρούν τις συμφωνίες τους, εσείς καλέστε τους να τους πληρώσετε νωρίτερα απ’ ότι συμφωνήσατε. Θα σας λατρέψουν και θα σας στηρίξουν όταν θα τους χρειαστείτε.

7. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙΤΕ ΤΑ ΜΕΤΡΗΤΑ ΣΑΣ

Στην The Way, οι σύμβουλοι επιχειρήσεων μπορούν να σας οργανώσουν και να σας βοηθήσουν να καταστρόσετε τη δική σας στρατηγική που θα σας οδηγήσει στην επιτυχία.